Wilbert Kok

Systeemtherapie & coaching

Wilbert Kok

Systeemtherapie & coaching

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam

Relatietherapie

Relatietherapie

Relatiegesprekken
Komt u beiden met de wens om de relatie nieuw leven in te blazen, dan gaan we constructief te werk volgens het EFT model van Sue Johnson, lees onderstaand meer over deze aanpak. In de gesprekken gaan we eerst proberen de veiligheid terug te winnen om vervolgens te onderzoeken hoe vaste patronen in de wisselwerking tussen u beiden in stand gehouden worden. Ik wil u begeleiden deze patronen te doorbreken en er prettigere verbindingen voor terug te winnen. Verbindingen waarin meer begrip, meer empathie en meer openheid de toon gaan voeren.  Om zover te komen zullen we soms terug moeten blikken naar het verleden, ik zal u aanmoedigen moeilijke dingen te benoemen en uit te spreken, u zult samen nieuwe ervaringen opdoen in de gesprekken en we gaan samen kijken wat de toekomst voor u beiden in petto heeft. Kortom een mooie en avontuurlijke reis!


Beslisgesprekken
Wil een van beiden stoppen met de relatie of wilt u er beiden een punt achter zetten dan gaan we het hebben over wat u wel nog samen verbindt en hoe dat er in de toekomst uit gaat zien.

Kinderen spelen een grote rol, soms ook familie, soms ook bezittingen. Het zijn zeer gevoelige onderwerpen die snel leiden tot conflict en daarom begeleid ik u graag om deze gesprekken in goede banen te leiden. Ik neem de voorzittersrol op mij, bewaak tijd, omgangsvormen en afspraken. Samen met u wil ik denken en spreken over mogelijke oplossingen, die maken dat u toch kunt blijven samen werken waar dat nodig is in de toekomst, als twee volwassen mensen die hun verantwoordelijheden nemen.

Emotionally Focused Therapy

Emotionally Focused Therapy

U kent vast de dagen of de momenten waarop u zich heel dichtbij uw partner of uw dierbare voelt of voelde. Dat zijn momenten van verbinding, momenten van veiligheid. Emotionally Focused Therapy is gericht op het herstellen en optimaliseren van de veiligheid tussen parners.

EFT onderzoekt het patroon waarin u als partners regelmatig vastloopt.  In het boek ‘Houd Me Vast’ beschrijft Sue Johnson de stappen die doorlopen dienen te worden om de veiligheid terug te brengen in de relatie. Als de veiligheid terug is kunnen partners weer naar elkaar luisteren en durven zij zich uit te spreken. In de therapie zelf worden de belangrijke eerste stappen in dit proces gezet.

Ik ben overtuigd van de kracht van deze werkwijze omdat ik in mijn spreekkamer zie hoe partners kunnen veranderen wanneer ze gaan samenwerken. Daar is een beetje moed voor nodig, een beetje wijsheid, een beetje respect en last but not least: een beetje humor!

Houd me vast groeps-therapie

Houd me vast groeps-therapie

BIJ EFT.Amsterdam waren we bezig aan het opzetten van een 'Houd Me Vast'  relatiecursus, maar voorlopig hebben we deze activiteit in de koelkast gezet vanwege de Corona epidemie. Zodra we weer groeps-ontmoetingen mogen organiseren, gaan we van start!


Seksualiteit

Seksualiteit

Seks is bij uitstek een onderwerp om te bespreken binnen een EFT therapie. Belangrijke thema's als veiligheid, intimiteit en trouw komen voorbij in gesprekken over seks. Vaak gaat praten over seks gepaard met schaamte en wordt veel over de beleving van de seks niet besproken. Dan wordt er gereageerd vanuit invullingen.

Prominent in mijn boekenkast staat het boek SEKS! van Rik van Lunsven en Ellen Laan, hier valt veel uit te leren.

Seks gaat over lust, plezier, overgave, verbinding en nog veel meer prettige ervaringen en soms gaat seks over onprettige ervaringen. Schade die opgelopen binnen de huidige relatie (bijvoorbeeld ontrouw) of in eerdere relaties, grensoverschrijdende en daardoor beschadigende ervaringen.

Naast de bovengenoemde titel put ik veel inspiratie uit boeken en lezingen van Esther Perelen Petra Deij, de titels van hun boeken vindt u op de pagina met aanbevelingen.Lees verder over de
verschillende therapieën
die ik geef

Wilbert Kok

Systeemtherapie & coaching

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam