Wilbert Kok

Systeemtherapie & coaching

Wilbert Kok

Systeemtherapie & coaching

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam

Relatietherapie

Relatietherapie

Relatiegesprekken
Komt u beiden met de wens om de relatie nieuw leven in te blazen, dan gaan we constructief te werk volgens het EFT model van Sue Johnson, lees onderstaand meer over deze aanpak. In de gesprekken gaan we eerst proberen de veiligheid terug te winnen om vervolgens te onderzoeken hoe vaste patronen in de wisselwerking tussen u beiden in stand gehouden worden. Ik wil u begeleiden deze patronen te doorbreken en er prettigere verbindingen voor terug te winnen. Verbindingen waarin meer begrip, meer empathie en meer openheid de toon gaan voeren.  Om zover te komen zullen we soms terug moeten blikken naar het verleden, ik zal u aanmoedigen moeilijke dingen te benoemen en uit te spreken, u zult samen nieuwe ervaringen opdoen in de gesprekken en we gaan samen kijken wat de toekomst voor u beiden in petto heeft. Kortom een mooie en avontuurlijke reis!


Beslisgesprekken
Wil een van beiden stoppen met de relatie of wilt u er beiden een punt achter zetten dan gaan we het hebben over wat u wel nog samen verbindt en hoe dat er in de toekomst uit gaat zien.

Kinderen spelen een grote rol, soms ook familie, soms ook bezittingen. Het zijn zeer gevoelige onderwerpen die snel leiden tot conflict en daarom help ik u graag om deze gesprekken in goede banen te leiden. Ik neem de voorzittersrol op mij, bewaak tijd, omgangsvormen en afspraken. Samen met u wil ik denken en spreken over mogelijke oplossingen, die maken dat u toch kunt blijven samenwerken waar dat nodig is in de toekomst, als twee volwassen mensen die hun verantwoordelijkheden nemen.

Emotionally Focused Therapy

Emotionally Focused Therapy

U kent vast de dagen of de momenten waarop u zich heel dichtbij uw partner of uw dierbare voelt of voelde. Dat zijn momenten van verbinding, momenten van veiligheid. Emotionally Focused Therapy is gericht op het herstellen en optimaliseren van de veiligheid tussen parners.

En u kent vast ook de momenten dat u het tegenovergestelde voelt en waarin u weet 'daar gaan we weer'. EFT maakt gebruik van de hechtingstheorie van John Bowlby, die zo mooi beschrijft dat we allemaal over een andere 'hechtingsstijl' beschikken, die ons een bepaalde richting opstuurt als de hechting in gevaar komt. Hechting is een veelomvattend woord. Woorden als vertrouwen, liefde, warmte, angst, overgave en afhankelijkheid zijn er nauw mee verbonden. Al die woorden gaan over gevoel. Binnen EFT proberen we contact te maken met gevoelsbelevingen. Dat gaat de een gemakkelijker af dan de ander, gelukkg zijn mensen verschillend.  Het durven zoeken naar  hechtingsgevoelens helpt om de veiligheid terug te brengen. En als de hechting steviger wordt komt er plaats voor nieuwe verbindingen, voor een sterker, oprechter contact.

Ik ben overtuigd van de kracht van deze werkwijze omdat ik in mijn spreekkamer zie hoe partners kunnen veranderen wanneer ze zich durven uitspreken tegen elkaar. Een mooi proces voor dappere mensen!

Houd me vast groeps-therapie

Houd me vast groeps-therapie

BIJ EFT.Amsterdam waren we bezig aan het opzetten van een 'Houd Me Vast'  relatiecursus, maar voorlopig hebben we deze activiteit in de koelkast gezet vanwege de Corona epidemie. Zodra we weer groeps-ontmoetingen mogen organiseren, gaan we van start!


Seksualiteit

Seksualiteit

Seks is bij uitstek een onderwerp om te bespreken binnen een EFT therapie. Belangrijke thema's als veiligheid, intimiteit en trouw komen voorbij in gesprekken over seks. Vaak gaat praten over seks gepaard met schaamte en wordt veel over de beleving van de seks niet besproken. Dan wordt er gereageerd vanuit invullingen.

Prominent in mijn boekenkast staat het boek SEKS! van Ellen Laan en Rik van Lunsven, hier valt veel uit te leren.

Seks gaat over prettige ervaringen als lust, plezier, overgave, verbinding en soms gaat seks over onprettige ervaringen. Schade die opgelopen is binnen de huidige relatie (bijvoorbeeld ontrouw) of in eerdere relaties, ervaringen die onzeker maken, ervaringen met je lijf, die door datzelfde lijf vastgehouden worden, soms bewust, soms onbewust. 

Naast de bovengenoemde titel put ik inspiratie en wijsheid uit boeken en lezingen van Esther Perel en Petra Deij, de titels van hun boeken vindt u op de pagina met aanbevelingen.Lees verder over de
verschillende therapie├źn
die ik geef

Wilbert Kok

Systeemtherapie & coaching

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam